Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندان‌ها داخل شهر ساخته‌ شده‌اند، دانشگاه‌ها برعکس. دانشجویاایی که هر روز برای رسیدن به دانشگاه، باید ساعت‌ها در راه باشند، از مسیر طولانی خانه تا دانشگاهشان می‌گویند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کوه یا بیابان جزو مناطق گردشگری به حساب می‌آید و بهترین مکان برای کسانی است که دغدغۀ گردش، تفریح و طبیعت‌گردی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما قشر دیگری نیز در کشور هستند که گذرشان به کوه یا بیابان می‌خورد، اما نه برای تفریح بلکه برای تحصیل علم و مشغول شدن به درس و بحث. جایی که از آن صحبت می‌کنیم، دانشگاه است.
سه گروه با دانشگاه کار دارند: اساتید، کارمندان و دانشجوها. اساتید که غالباً مشکلی ندارند و با وسیله شخصی به دانشگاه رفت‌وآمد می‌کنند. کارمندان در ساعت مشخصی با سرویس می‌آیند و در ساعت مشخص نیز با سرویس برمی‌گردند. اینجا فقط دانشجو ضرر می‌کند که هم سختی راه را به جان می‌خرد و هم هزینه را.
در قسمت اول گزارش «دانشگاه بدمسیر» مختصری از مشکلات این نوع دانشگاه‌ها نوشتیم و چند نمونه نیز معرفی کردیم. در قسمت دوم این گزارش نیز چند نمونۀ دیگر از این دانشگاه‌های بدمسیر را بررسی می‌کنیم تا به یک جمع‌بندی در این‌باره برسیم.

۵) دانشگاه آزاد، لاغری با تضمین ۱۰۰ درصد! همین سال گذشته بود که ضایعۀ دردناکی در دانشگاه آزاد رخ داد. اتوبوس حامل دانشجو‌ها ترمز بُرید و در سراشیبی مسیر داخل دانشگاه چند خانواده را داغدار کرد. خوشبینانه نگاه کنیم، احتمالاً زمانی که دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات را ساختند به فکر ورزش دانشجو‌ها بودند: یک کوهنوردی رایگان با تضمین صددرصدی لاغری! اما نمی‌دانستند خطراتی نیز متوجه دانشجو‌ها می‌شود. شاید آن موقع کوه‌خواریِ قانونی، کلاس کار بوده و شاید هم زیبایی داشتن دانشگاهی که تله‌کابین داشته باشد، ترجیح داده می‌شده است. اگر مسیر بی‌آرتی میدان آزادی تا دانشگاه راه نمی‌افتاد که سختی‌های رسیدن به دانشگاه دوچندان می‌شد. مجال معرفی همه واحد‌های دانشگاه آزاد که در کوه ساخته شده است، در این گزارش نیست. می‌گذاریم و می‌گذریم...     ۴) گرچه دور است، ولی تهران است اگر برخی دانشگاه را در کوه‌ها می‌سازند، برخی نیز دانشگاه را در بیابان بنا می‌کنند. دانشگاه شاهد قدیم‌تر‌ها بیابان‌هایش بیشتر بود، اما این روز‌ها سرسبزتر شده است. اما چه سرسبز باشد چه نباشد، ۱۰ کیلومتر از شهر بیرون، پشت عوارضی تهران-قم است و همین دانشجو‌های بومی را شاکی کرده است. تنها را دسترسی به دانشگاهی با این موقعیت فقط مترو است. فقط هم ایستگاه حرم امام در انتهای خط ۱ مترو، بعد هم فقط با سرویس‌های مخصوص دانشگاه می‌شود به دانشگاه رسید. چه راه طاقت‌فرسایی! دانشجو‌ها به خاطر اینکه در تهران درس می‌خوانند خدا رو شکر می‌کنند و با داشته‌هایشان می‌گذرانند، اگرچه مسیر دور باشد.  
۳) فقط سرسبزی کافی نیست زنجان جزو شهر‌های دیدنی و البته خوش آب‌وهوای کشور است. دانشگاهی هم که داخل این شهر باشد قطعاً زیباست. ولی آیا صرفاً زیبایی کافی است؟ دانشگاه زنجان حدود شش کیلومتر از ابتدای شهر زنجان فاصله دارد. بستگی به اینکه کجای شهر باشی، زمانی که برای رسیدن به دانشگاه در مسیر هستی، متفاوت می‌شود. یکی از دانشجو‌ها می‌گوید که با موتورسیکلت تا دانشگاه می‌روم، نیم ساعت در راهم. اگر با وسیله حمل‌ونقل عمومی بخواهیم به دانشگاه برویم که چه مدت طول می‌کشد و یا چند مرحله باید وسیله عوض کنیم، خدا می‌داند!  
۲) شهری با دانشگاه‌های در حاشیه از شهر سبزوار به سمت شمال که برویم به شهرک توحید می‌رسیم. بعد از شهرک توحید، دانشگاهی به نام حکیم سبزواری ساخته شده است. دانشگاهی با وسعت زیاد در کنار جاده سبزوار-طبس که فضای سرسبز و خوش آب‌وهوایی دارد، اما این دانشگاه از مرکز شهر سبزوار فاصله دارد و این برای دانشجویان بومی دشواری‌هایی دارد.    پزشک‌های آینده و دانشجو‌های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی سبزوار هم از غرب شهر که خارج می‌شوند، ابتدای جاده سبزوار-شاهرود به دانشگاهشان می‌رسند. به نقشۀ جاگیری دانشگاه‌های دیگر که نگاه می‌اندازیم، دانشگاه فناوری نوین و فنی سبزوار جنوب جغرافیایی شهر و دانشگاه پیام نور منتهی الیه شمال شرق روی نقشه جای گرفته است. دردسر‌های رسیدن به دانشگاه‌ها در شهر سبزوار یکی دوتا نیست.  
۱) دانشگاه دخترانه بیرون شهر! دانشگاه حضرت معصومه یکی از دانشگاه‌های تک‌جنسیتی است که فقط دانشجوی دختر پذیرش می‌کند. از نام دانشگاه پیداست که در شهر قم ساخته شده است، اما با فاصله بسیار زیاد از مرکز شهر و بعد از شهرک پردیسان قم که بعد از آن بیابان است و اتوبان! حتی برای دانشگاه پیام نور قم هم که ده کیلومتر به شهر نزدیک‌تر است، تاکسی یا خودرویی برای تردد پیدا نمی‌شود، چه برسد به دانشگاه حضرت معصومه که در نقطۀ دورتری قرار دارد! فقط خطوط اتوبوس‌های شرکت واحد قم با زمان طولانی گذرشان به آنجا خواهد خورد. با تعاریف علمای قم از این دانشگاه، چرا دختر‌ها به نقطه دوری از شهر برای تحصیل می‌روند؟!
البته از حق نگذریم، دانشگاه مقابل ورزشگاه یادگار امام قم است، بخواهیم خوشبینانه نگاه کنیم شاید می‌خواستند شرایط ورود خانم‌ها به ورزشگاه آسان‌تر شود!  
دانشجوهایی که پژمرده می‌شوند اولین توجیه سازندگان و مؤسسان این نوع دانشگاه‌ها این است که از مرکز شهر باید تمرکززدایی شود تا بار ترافیکی و جمعیتی به هستۀ اصلی شهر وارد نشود. ارزان بودن و وسعت زمین از یک طرف و تجمیع واحد‌های مختلف دانشگاه نیز از دلایلی است که برای ساخت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خارج از شهر آورده می‌شود. البته همکاری آموزش عالی با شهرداری‌ها و شورای‌شهر‌ها برای ساماندهی دسترسی به دانشگاه‌ها از مراکز شهری جزو اولویت‌های دانشگاه‌هاست.
در مقابل وجود دانشگاه‌ها در بیرون از شهر می‌تواند منجر به ایزوله شدن دانشگاه‌ها و دانشجویان از جامعه شود. تا وقتی مردم با بدنۀ دانشگاه و بالعکس دانشجو و دیگر افراد دانشگاه با مردم جامعه در ارتباط مستقیم نباشند، رسالت واقعی دانشگاه محقق نخواهد شد. به خاطر دسترسی‌های دشوار و مسیر‌های طاقت‌فرسا، بیشتر دانشجو‌ها از دانشگاه‌های بدمسیر فراری‌اند و دیگر انگیزه و امیدی برای دانشجویان باقی نمی‌ماند تا در دانشگاه به تولید علم و حل مشکلات کشور بپردازند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه خارج شهر دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات دانشگاه حضرت معصومه س دانشگاه شاهد دانشگاه زنجان دانشگاه حکیم سبزواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۶۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی

ایسنا/کردستان قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی با اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در سراسر کشور فعال است.

علی سروری‌مجد، امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، اظهار کرد: حوادث اخیر در دانشگاه‌های آمریکا نشان داد، وقتی مسئله انسانیت تبدیل به فطرت پاک انسانی از باب توحیدی می‌شود یک اتفاقی خوبی بین ادیان و مذاهب شکل می‌گیرد.

وی افزود: مسئله غزه نشان داد که امت اسلامی از هر قوم و مذهبی و با هر گرایشی در دفاع و حمایت از مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و فلسطین در میدان حاضر و نسبت به دشمن مشترک ثابت‌القول و محکم ایستاده‌اند.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در ایام میلاد حضرت مسیح(ع) برادران و خواهران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا یک نشست بین ادیانی در تهران برگزار شد که خروجی بسیار مفید و مؤثری داشت.

وی، به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی، اداری و مالی و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است.

به گفته سروری مجد، سامانه‌های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

وی، در ادامه از راه اندازی سامانه‌های پژوهش یار خبر داد و بیان کرد: سامانه پژوهش یار برای تمام فرایندهای پژوهشی پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی‌انضباطی‌هایی که در حوزه پایان نامه‌ها و رساله‌ها در گذشته وجود داشت، رفع شده است.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه‌ها داریم و سختگیری‌هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و آزمون‌های زبان هم به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه‌اندازی سامانه حساب یار بیش از گذشته تحقق پیدا کرده و چک‌های بلا محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه‌ها است.

به گفته وی، طی ۴ و ۵ سال اخیر همه چیز در این دانشگاه به صورت متمرکز رصد و کنترل می‌شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری در این زمینه داشتند، محقق شده است.

وی افزود: از سال ۹۸ با ابتکار رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی از دستورات و تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ به رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور هستیم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کرده‌ایم.

سروری‌مجد تصریح کرد: کمیسیون گسترش فضای انقلابی با حضور رؤسای تمام استان‌ها و معاونین ذیربط و کمیسیون حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون ارتقای علمی تشکیل شده است و روندی که‌ اکنون در استان کردستان در زمینه این سه حوزه مطالبات رهبری وجود دارد روند قابل قبول و خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه تهران در نجف دانشجو می‌پذیرد
  • دانشگاه تهران از سال آینده در شعبه نجف اشرف دانشجو می‌پذیرد
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • صهیونیست ها این گونه مانع رسیدن آرد به مردم غزه می شوند (فیلم)
  • ادامه اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه یو سی ال‌ ای
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ معترض در مقابل دانشگاه UCLA
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ دانشجو فقط در یکی از دانشگاه‌های آمریکا